Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2015

Extra potje blijft beschikbaar

HILLEGOM – Mocht het zo zijn, dat de kosten voor de persoonsgebonden budgetten verder omhoog gaan dan gedacht, dan kan de gemeente nog gebruik maken van een potje met geld, dat onder de hoede ligt van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Één andere gemeente, Kaag en Braassem, had haar deel van het geld al geïnd, zo wist gemeenteraadslid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) donderdag 30 april te melden. Ze vroeg zich af of Hillegom ook een deel van dat geld kan gebruiken.
Wethouder Frits Roelfsema kon haar gerust stellen. ‘Iedere gemeente kan beroep doen op die reserve die opzij gezet is. Voor Hillegom is dat aandeel 3,65% (van het totale bedrag in dat potje, JD).’ Voordat hier gebruik van wordt gemaakt, wil de wethouder echter eerst een duidelijk overzicht hebben van alle kosten voor de persoonsgebonden budgetten.