Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 mei 2015

Hergebruik van elektrisch afval

LISSE – De inwoners zamelen per persoon elk jaar gemiddeld zeven kilo e-waste (elektrisch afval, JD) in. Dat is ruim twee kilo per inwoner méér dan de inwoners van soortgelijke gemeenten doen. Dit nieuws maakte een gemeentelijk woordvoerder bekend.
Een Nederlands gezin produceert jaarlijks 19 kilo aan elektrisch afval. Dat zijn afgedankte producten als stekkers, batterijen of verlichting. In veel van dit afval zitten gevaarlijke stoffen als kwik, ijzer en lichtgevende poeders. Maar ook  aluminium en koper zijn vaak onderdeel van die producten en dat kan weer opnieuw gebruikt worden. De gemeente roept de inwoners op om hun elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen nog beter in te leveren op de milieustraat. Maar dat inleveren kan ook bij supermarkten in de speciale Wecycle-inleverbakken én bij verkopers van elektrische apparaten.