Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2015

Verkeerssituatie rondom scholen is veilig

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Tijdens de informerende raadscommissie van donderdag 23 april werd het nut duidelijk, van inwoners die mee kunnen praten over een onderwerp dat hen aangaat. Zo pleitte fractievoorzitter Van den Bergh (Noordwijk Zelfstandig) voor het aanpakken van ‘de onveilige situatie voor fietsers rondom scholen’. Maar hier blijkt helemaal geen sprake van te zijn, zo lieten vertegenwoordigers van de wijkverenigingen Vinkeveld en Boechorst weten.
En commisielid Ferro (PvdA/GroenLinks) pleitte voor ‘genoeg parkeercapaciteit voor fietsers om hun fietsen te stallen. ‘Er moet niet alleen gedacht worden aan parkeren voor auto’s.’ Maar inspreker  De Jong van wijkvereniging Vinkeveld wees er op, dat er tien al bestaande fietskluizen continue leeg staan. Hij vervolgde: ‘De meeste kindern komen op de fiets naar school en worden gebracht op  de fiets. De grote terreinwagens bij De Witte School komen bij ons eigenlijk niet voor. Op het Vinkeveld speelt dat niet.’ Ook in Boechorst is het fietsveilig, zo bleek. In die wijk is regelmatig politie om de mensen aan te spreken op verkeerd parkeren van hun auto’s.