Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2015

Gemeente vergroot de hoop niet

NOORDWIJK – Een door de gemeenteeraad aangenomen motie over het inzamelen van taxussnoeisel wordt niet uitgevoerd door het college van burgemeester en wethouders. Die inzameling is vooral een zaak van hoveniers en particulieren, zo vindt het college.
Schoon taxussnoeisel kan gebruikt worden als basisgrondstof voor chemotherapie bij kankerbestrijding. De organisatie ‘Vergroot de hoop’ roept particulieren, ondernemers en overheidsorganisaties op om taxussnoeisel hiervoor apart in te zamelen. De gemeenteraad zag dit op voorspraak van D66 wel zitten, maar de gemeente doet hier toch niet aan mee. Volgens het college staan er weinig taxussen op gemeentegrond. En hoveniers zamelen het taxussnoeisel al in bij particulieren, maar bij die particulieren is de hoeveelheid aan taxussen ‘verwaarloosbaar. Als er taxus van de juiste soort (baccata) is aangeplant, betreft dit vaak kleine planten met relatief weinig snoeisel per jaar.’