Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Einde verhaal Open Monumentendag

LISSE – De bestuurders van het comité Open Monumentendag waren totaal verrast, toen ze vorige maand hoorden dat de gemeente heeft besloten om geen subsidie van 2500 euro meer toe te kennen. Emma Schuring, voorzitter van het comité Open Monumentendag, sprak woensdag 17 juni in tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Ze stelde onder meer: ‘Het doel is mensen in contact te brengen met gebouwen en er meer waardering voor te laten krijgen. We krijgen 4.000 mensen per Open Monumentendag (eens per jaar, JD). Als we het geld niet krijgen, is het einde verhaal.’ Ze vroeg de politici of het comité nog twee jaar een subsidie kan krijgen; in 2017 wordt de Open Monumentendag onderdeel van de Vereniging Oud Lisse (VOL). De gemeenteraad moet hier nog een beslissing over nemen.