Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2015

Inwoners kunnen laadpalen aanvragen

LISSE - De inwoners met elektrische en hybride auto's kunnen voortaan laadpalen aanvragen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besluit genomen. Wie zo'n laadpaal wil, vraagt deze aan bij een bedrijf dat die palen levert en de gemeentelijke vergunning regelt.
 
Op een parkeerplek met een laadpaal mogen geen auto's staan die rijden op benzine, gas of diesel. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) laat weten, dat de gemeente geen maximum stelt aan het aantal laadpalen. Alleen voor het winkelcentrum zal het gemeentebestuur minder scheutig zijn met het plaatsen van laadpalen. Hier geldt namelijk de 'blauwe zone' en de maximum parkeertijd geldt ook voor de elektrische en hybride auto's: 'Zij mogen maar maximaal twee uur hun auto opladen', aldus Nieuwenhuis.
 
In Amsterdam worden hybride en elektrische auto's aangeschaft om zo gebruik te kunnen maken van laadpaalparkeerplekken. Ook in Lisse is er in een aantal wijken een chronisch tekort aan parkeerplekken. De wethouder denkt niet, dat mensen met behulp van een laadpaal een eigen parkeerplek creëren. 'In woonwijken zou zo'n auto toch al op een parkeerplek staan. Bovendien moet je de auto aan de oplader leggen. Het wordt geen eigen parkeerplek, dus iedere elektrische en hybride auto kan er parkeren.'