Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Motorclub krijgt geen eigen onderkomen

JOEP DERKSEN

RIJNSATERWOUDE – Het initiatief van een inwoner om geschakelde portocabins te plaatsen op zijn terrein aan de Noord 1 wordt niet goedgekeurd door het college. De portocabins zouden gebruikt worden als clubhuis voor de Motorvereniging Rijnsaterwoude. Maar dat gaat dus nu niet door.

Tot 2013 had de motorclub een eigen onderkomen in het Schoolhuis. Nu zijn de bikers al twee jaar op zoek naar een eigen stek, en die plek leek eindelijk gevonden. Het leek eindelijk een meevaller te zijn, nadat onderhandelingen met het nieuwe bestuur van het Schoolhuis, maar ook gesprekken met de gemeente over het gebruik van het voormalige gemeentehuis danwel de daaronder gelegen voormalige politiepost zijn stukgelopen. Toch komt het clubhuis met een oppervlakte van tussen de 60 en 80 m2 er niet op de Noord 1. Volgens het college van burgemeester en wethouders past de aanvraag niet in het bestemmingsplan en is de locatie, midden in het open landschap, niet geschikt om er portocabins neer te zetten.

Ook de aan- en afrijdende motorrijders zouden voor overlast kunnen zorgen, zo vreest wethouder Henk Hoek. Na de aanpassing van de N207 moeten die motorrijders via de dorpskern en Kerkweg rijden om naar hun clubhuis te komen. 'We moeten dit niet op die plaats toestaan.' De vraag blijft wel staan, waarom het college van burgemeester en wethouders niet beter meedenkt met haar inwoners. Nu gaan de mensen eens een keer 'anders denken, anders doen' en dan wordt het afgekeurd.

Hoek is het hier niet mee eens. 'We zijn al een aantal jaren bezig om de creativiteit in de samenleving bij te staan. Dat betekent niet dat we met een voorstel dat je bedacht hebt zonder meer goed vinden.' De wethouder stelt, dat het college wel degelijk suggesties heeft gedaan. 'Ik weet dat wethouder Van Schooten heeft gesproken met de motorclub om te kijken of ze zich gaan aansluiten bij Motorclub Alkemade.'