Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2015

Werklozen zorgen voor tekort van half miljoen euro

OEGSTGEEST – De gemeente heeft dit jaar een fors tekort waar het gaat om het uitkeringsbudget. Maar liefst 3,4 miljoen euro wordt gegeven aan mensen die bijvoorbeeld werkloos zijn. Maar van de rijksoverheid krijgt Oegstgeest nog niet eens 2,9 miljoen euro. En dus zit de gemeente met een gat van een half miljoen euro.

En daar moet wat aan gedaan worden, zo vindt nu ook het college van burgemeester en wethouders. Zij stellen voor, dat het geld aan de werkloze inwoners niet zomaar meer klakkeloos overgemaakt wordt, maar dat ze ook weer worden uitgenodigd voor een gesprek. In een raadsvoorstel staat, dat die gesprekken worden gebruikt om 'alle klanten zoveel mogelijk te activeren'.