Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

KSN gaat voor duurzaam clubhuis

JOEP DERKSEN

NOORDWIJK – Weinig lijkt de komst van een nieuw clubhuis van de KSN (Kustsurfvereniging Noordwijk) nog in de weg te staan. Tijdens een bijeenkomst tussen het KSN-bestuur en enkele wethouders bleken de neuzen dezelfde kant op te staan. Wel moet er nog extra geld binnen komen om het clubhuis te realiseren.

Kees Caspers, lid bouwcommissie van KSN Kustsurfvereniging Noordwijk, vertelt over de laatste stand van zaken. Op dit moment heeft de KSN een clubhuis van 220 m2, maar het nieuwe clubhuis wordt zo'n 250 m2 groot, inclusief een kelder met kleedkamers en opslagfaciliteiten. Caspers: 'Nu hebben we geen warme douches en kleedkamers. We willen scholen en grotere groepen ontvangen en hebben nu een eenmalige kans om dat neer te zetten.'

De KSN wil een clubhuis hebben met een 'strandkarakter' en heeft daarbij goed gekeken naar de nieuwe ontwerpen van de zeilvereniging en de reddingsbrigade. Ook zet de KSN hoog in op duurzaamheid, maar hierdoor lopen de kosten wel veel hoger op dan gewenst. In de loop der jaren hebben de leden al 350.000 euro gespaard voor een nieuw clubhuis, maar om alle gewenste faciliteiten te krijgen moet hier nog een extra 350.000 euro extra bijkomen. De kustsurfvereniging hoopt, dat de gemeente een steentje bij kan dragen. Bijvoorbeeld met subsidies of een btw-verlaging. Volgens Caspers is dat niet teveel gevraagd: 'We hebben de enige twee kitesurfwereldkampioenen (Kevin en Jalou Langeree, JD) voortgebracht; dat verdient een goede accommodatie.'

Tijdens de besprekingen is afgesproken, dat de gemeente en de KSN samen op zoek gaan naar extra financiering. Ook fondsen worden de komende maanden aangeschreven met een verzoek om een financiële bijdrage. Concrete toezeggingen door het gemeentebestuur zijn niet gedaan richting de KSN. Caspers: 'Er werden openingen gezien en die moeten we in de komende paar maanden gaan uitwerken. Het kan ook zijn, dat we een niet duurzaam gebouw bouwen.' Maar de omvang van het nieuwe clubhuis wordt niet aangepast: 'Je hebt hier faciliteiten nodig; als we het jaarrond open gaan, kun je niet volstaan met een koude buitendouche.' Het bestuurslid besluit: 'Het basisbedrag wat we nodig hebben, is 500.000 euro. Maar we willen graag die upgrade maken met duurzaam bouwen.' Binnenkort gaat de KSN een fondsenwervingsevenement organiseren. Hierbij wordt gedacht aan een 'meet and greet' met de twee Noordwijkse wereldkampioenen. De KSN wil in de winter van 2016 – 2017 het nieuwe permanente clubhuis 'Surf' opbouwen.