Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 oktober 2015

Ongeduld over invoering nieuwe manier van afvalinzameling

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente moet haast maken met het invoeren van een nieuwe manier van afval scheiden. Gemeenteraadslid Cees de Lange (CDA) pleitte hier voor tijdens de openbare fractievergadering van zijn partij, die op maandag 19 oktober gehouden werd.

De Lange stelde: 'De invoering van afvalscheiding gaat heel langzaam. Begin 2014 zei (toenmalig wethouder, JD) Ton van Velzen, dat nog vóór de zomervakantie van dat jaar een definitief plan zou komen. Toen heeft het nieuwe college dat op de lange baan geschoven. Daarna kwamen weer een paar informatiesessies en een enquete, maar er is nog steeds geen definitief plan. We zijn nu anderhalf jaar verder, al lezen we wel, dat inwoners de kartonverpakking moeten gaan scheiden.' Het CDA gaat het college van burgemeester en wethouders vragen om een tijdsplanning te geven, zodat duidelijk wordt wanneer de nieuwe manier van afvalinzameling wordt ingevoerd.