Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Excuses KNVB aan SJC

NOORDWIJK – Vanwege het overlijden van jeugdspeler Sieb van Went wilde voetbalvereniging SJC alle wedstrijden aflasten voor het weekend van 5 en 6 september. Maar tot grote ontsteltenis van de club weigerde de KNVB hier toestemming voor te geven. Deze nationale voetbalbond had namelijk richtlijnen opgesteld, dat alleen wedstrijden mogen worden afgelast, waarin Sieb zou spelen.

Een onbegrijpelijke regel, zo vonden de wedstrijdsecretarissen en de competitieleider voor de A-, B- en C-jeugd. Ze belden met diverse verenigingen en konden zo voor elkaar krijgen dat alle jeugdwedstrijden van zaterdag 5 september toch naar een latere datum verschoven konden worden. Maar groot was de verbazing – en ook woede – toen enkele weken later bleek dat voetbalvereniging Meerburg uit Zoeterwoude al haar wedstrijden mocht aflasten in verband met de 3 Oktoberfeesten in Leiden.

Het bestuur van de voetbalvereniging SJC eiste, dat er een gesprek zou plaatsvinden met vertegenwoordigers van de KNVB. Dat is gebeurd en voorzitter Herman Meijvogel laat weten over de uitkomst van dit gesprek: 'In dat gesprek hebben de vertegenwoordigers van de KNVB het beleid van deze KNVB uitgelegd en moeten toegeven, dat met betrekking tot de afgelasting van de wedstrijden voor de SJC-elftallen in dat bewuste weekend door de KNVB niet de juiste keuzes zijn gemaakt.'

Ben Eikendal, competitieleider voor de A-, B- en C-junioren van de KNBV biedt in een ingezonden brief aan de SJC-leden zijn excuses aan. 'Tijdens het gesprek is duidelijk geworden dat achteraf gebleken is dat de KNVB zich niet voldoende heeft gerealiseerd wat de impact is geweest binnen de vereniging SJC. De leden hebben hele heftige en emotionele dagen achter de rug naar aanleiding van het noodlottige ongeval van het jeugdlid Sieb van Went. Daardoor hebben wij geen goede keuze gemaakt in het uitstellen van de wedstrijden van de teams van SJC op zaterdag 5 september jl., waarvoor onze excuses.In het vervolg zal de KNVB district West II de wens van de nabestaanden en de vereniging volgen om eventuele misverstanden te voorkomen.'