Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Geen extra subsidie peuterspeelzaalwerk

Nieuwkoop > Een pleidooi van MPN/PN om het peuterspeelzaalwerk een subsidie te geven van 60.000 euro, haalde het niet tijdens de Meningsvormende Raad II van donderdag 29 oktober. Raadslid Pien Schrama (MPN/PN) wees er op, dat het peuterspeelzaalwerk al jaren te maken heeft met een financieel probleem. 'Er zit een enorm gat in wat het peuterspeelzaalwerk nodig heeft en wat de gemeente bijdraagt. Dat is een gat van 60.000 euro. We willen niet dat het water over de lippen stijgt bij het peuterspeelzaalwerk.' Ze vroeg steun bij de overige partijen om die 60.000 euro ter beschikking te stellen.

Wethouder Annette Pietersen raadde dit af. Ze liet weten, dat de gemeente nu bezig is met het opstellen van plannen voor een financieel betere toekomst van het peuterspeelzaalwerk. 'In februari of maart 2016 wordt duidelijk hoe de toekomst er uit ziet. Dan pas kun je bekijken of je eventuele tekorten moet aanvullen.' De overige partijen volgden het advies van de wethouder en het voorstel van MPN/PN kreeg geen steun.