Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Geen verlaging voor OZB bedrijven

Nieuwkoop > Er is geen meerderheid in de politiek om de onroerende zaakbelasting (OZB) voor bedrijven te verlagen. Dit pleidooi van de VVD werd afgewezen tijdens de meningsvormende raad van woensdag 28 oktober.

Raadslid Paul Platen (VVD) liet weten, dat zijn partij klachten krijgt van ondernemers over de hoogte van de OZB. Maar de SBN peinst er niet over om die ondernemers tegemoet te komen. '
Ik heb geen zin om de begroting open te breken om alleen maar naar de OZB te kijken', zo stelde raadslid Leen Mur. En voorzitter Marco Oehlenschläger (D66) vroeg zich hardop af: 'Gaan we 600.000 euro bezuinigen om dat terug te geven aan de bevolking?'

Raadslid Berry Dors (MPN/PN) vond: 'Ga je uit van het omlaag brengen van de OZB, of kijk je naar de dienstverlening die je hier hebt.' En fractievoorzitter Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) stelde: 'Het is heel lastig om grote bedragen te vinden waarop je kunt bezuinigen om de OZB omlaag te brengen. Je moet goed afwegen om concessies te doen op de kwaliteit van dienstverlening om een paar tientjes aan OZB verlaging te behalen. Hierna wees burgemeester Frans Buijserd er op, dat de gemeente mogelijk nog flinke tegenvallers kan verwachten. Dan gaat het onder meer om de kosten voor de vluchtelingenproblematiek en extra kosten voor de Veiligheidsregio. En daarmee was het pleit beslecht; er komt geen verlaging van de OZB voor niet-woningen.