Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 november 2015

Niet piepen maar praten

JOEP DERKSEN

Nieuwkoop > Het moet afgelopen zijn met het 'piep-beleid', waarbij de gemeente alleen in actie komt op het moment dat inwoners een misstand in de openbare ruimte meldt. De gemeente moet 'één integraal plan hebben over het verkeerstechnisch inrichten van alle dorpen'. Deze mening uitte commissielid Van Dobben (VVD) tijdens de vergadering van de Meningsvormende Raad Ruimtelijk Beheer.

Volgens Van Dobben is het heel simpel: 'Als we op elk knelpunt weer een ander idee moeten leggen, is het overal anders. Het zou heel mooi zijn als je niet elke keer ad hoc op een locatie moet komen, als er één integraal plan achter ligt.' Wethouder Guus Elhuizen wees hem er echter op, dat de gemeente geen zeggenschap heeft over de provinciale wegen. Ook wil hij afspraken maken met de gemeente Alphen aan den Rijn over zaken als landbouwverkeer en sluipverkeer op provinciale en smalle wegen. Volgens de wethouder is de gemeente al lang bezig met het aanleggen van veiligere fietsroutes. 'Ik kan me niet bedenken wat daarin nou beter zou moeten. Als je problemen daadwerkelijk wilt oplossen, moet je dat samen met de andere gemeenten realiseren.' De wethouder kreeg steun van verschillende partijen. Zo liet commissielid Keijzers (SBN) weten: 'We zijn al bezig om samen met de bevolking te praten over verkeersveilige fietsroutes en een verkeersveilige schoolomgeving. Zo kun je de zaken op straat realiseren en uitvoeren. Als we het ambtelijk apparaat laten schrijven totdat ze een ons wegen, dan wordt er niets meer uitgevoerd.'