Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 november 2015

Pocahondas gaat paardenstallen beheren


JOEP DERKSEN

NIEUWVEEN – Het bedrijf Pocahondas is in deze regio met name bekend om haar dierenhotels. Onlang vertrok de onderneming uit Bilderdam om deze activiteiten elders verder voort te zetten. Maar sinds kort is Pocahondas ook actief in het stallen en verzorgen van paarden. Zaterdag 21 november werden de stallen opengezet voor alle nieuwsgierigen en paardenliefhebbers om er een kijkje te nemen.

Blokland Stables (Blokland 52) is overgenomen door Pocahondas en eigenaresse Rita de Vos is opgetogen over deze nieuwe ontwikkeling. Terwijl ze koffie inschenkt voor de vele bezoekers laat ze weten: 'De paardenhouderij zit hier al jaren en wij gaan dit voortzetten. Het is een superleuke uitdaging om dit te gaan doen, nadat we uit Bilderdam vertrokken zijn. Dit is een sport- en instructiestal. De mensen kunnen hier niet alleen hun eigen paarden trainen, maar ook de paarden van anderen.' Een van de gebruikers is de bekende amazone Judith Huizinga, zo informeert De Vos.

De bezoekers lopen rond en kunnen kijken bij allerlei kraampjes naar (verwen)producten voor paarden. De kinderen kunnen zich ook vermaken met het maken van vlechten of het spelen met meccano. In een aantal van de 37 stallen staan ruinen en merries, maar ook zijn er nog lege boxen te bespeuren.

Amber den Heyer, samen met Sylvana Kranenburg de allround stalmedewerkers, legt uit hoe dat komt. 'Nadat de voormalige eigenaar had besloten om deze stallen te verkopen, is het geheel een beetje verslonsd. Ook waren er geruchten dat hier een hondenopvang zou komen.' Ze toont de ruime stallen en wijst naar de stapmolen die binnenkort opgeknapt wordt met een nieuwe bodem, bestaande uit klinkers en kunstgras. Ook de 20-60 buitenbaan krijgt een nieuwe trainingsbodem en in de longeercirkel kunnen paarden lekker rondjes rennen.'


Twee van de bezoekers zijn het echtpaar Bos, overburen van de stallen. Rien Bos laat weten 'best positief' te zijn over de nieuwe eigenaren. 'We vinden het er goed uit zien. Je moet leven en laten leven.' Wel houdt het echtpaar de ontwikkelingen in de gaten, zo informeert zijn vrouw. 'Paarden maken geen herrie, maar ze moeten geen dierenpension hier gaan houden. In een persoonlijk gesprek hebben ze aangegeven, dat dit hier niet gaat gebeuren. Een vergunning hiervoor is ook nog niet geregeld.' De eigenaresse benadrukt ook, dat er geen opvang voor honden komt op deze locatie. 'Behalve mijn eigen hond dan', zo lacht De Vos.