Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 december 2015

Informatie over locaties woningen statushouders

Nieuwkoop > Wethouder Annette Pietersen vertelt kort wat over iedere locatie en waarom daar woningen voor statushouders gebouwd kunnen worden.


'Voor Nieuwveen hebben we twee opties. Het idee is dat we daar één van kiezen. De locatie van de geplande woonzorgzone zou best gevoelig kunnen liggen. Dat is de locatie waar de plannen even gestrand zijn en waar je tijd nodig hebt om iets nieuws te kunnen ontwikkelen.' Over het Teylersplein; 'Daar is heel veel ruimte, maar we willen kleinschalige oplossingen, dus werken we ook met kleinschalige aantallen.' Ze vervolgt over de Stationsweg in Zevenhoven: 'Dat is de oude gemeentewerf. De bus stopt voor de deur. De dagmarkt is op loopafstand en de school is op minder dan 500 meter. In Zevenhoven is alles op loopafstand.' De locatie aan de Middelweg in Ter Aar betreft de plek achter de brandweerkazerne en over de Damstaete in Langeraar stelt de wethouder: 'Daar waren wel woningbouwplannen, maar die zijn uitgesteld. De aanpak van de bodemvervuiling wordt uitgevoerd in 2016.' Over 't Koetshuis: 'Daar zijn nu 60 appartementen. We willen geen blokhutten van 2 bij 3 meter. De meeste mensen gingen naar 't Koetshuis als ze weduwe waren. We willen er voor zorgen dat het Koetshuis meerpersoonsmogelijkheden krijgt.'