Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Geheimhouding Brug Poelgeest blijft politici achtervolgen

OEGSTGEEST – De gemeente moet openbaarheid van zaken geven over het onderwerp 'Brug Poelgeest'. Vorig jaar bepaalde de Commissie voor de Bezwaarschriften al, dat de door de gemeenteraad vastgestelde geheimhouding niet rechtsgeldig was. Toch hebben in december 2015 de raad en het college de handen ineen geslagen en zijn ze unaniem overeen gekomen om niets in de openbaarheid te zeggen of te vragen over dit onderwerp. Maar bezwaarmaker Frank Dankers laat het hier niet bij zitten.


Dankers stelt: 'Ik heb bezwaar aangetekend bij de Gemeenteraad, Mijns inziens is het besluit "in strijd met het recht" genomen. Immers, de geheimhouding bestond sinds eind maart niet meer en kon dus ook niet worden hersteld. Mijn bezwaar is doorverwezen naar de Commissie Bezwaarschriften en dat is dezelfde Commissie die geconstateerd heeft dat de geheimhoudingsprocedure in Oegstgeest niet goed is gevoerd. Dankers lacht: 'Dus dat wordt interessant!'