Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2016

Akkoord met bouwplan Leembruggenstraat

HILLEGOM – De gemeenteraad gaat de komende week akkoord met het bouwplan van woningbouwcorporatie Stek aan de Leembruggenstraat. Na het slopen van veertig sociale woningen, komen er nu zestien seniorenappartementen in de sociale sector (verdeeld over drie bouwlagen) en vijftien eengezinswoningen. Van deze eengezinswoningen vallen er zeven in de categorie 'sociaal' en de overige acht zijn koopwoningen voor de vrije markt.

Overigens kan Stek in 2026 de aanvraag indienen bij de gemeente om het stempel 'seniorenappartementen' te laten vallen, zo liet wethouder De Jong weten. Als dat gebeurt, dan heeft de gemeenteraad hier niets over te vertellen. Het college van burgemeester en wethouders kan tegen die tijd zelfstandig beslissen of ook jongere mensen gebruik kunnen maken van die appartementen.


Echte tegenstand tegen dit bouwplan was niet te bespeuren tijdens de commissievergadering van donderdag 14 januari. Wel riep commissielid Bosma (D66) op voor een betere wandelverbinding tussen dit terrein en zorgcentrum Bloemswaard, 'zodat mensen met rollators niet te hoeven hinkstapspringen'. De Jong liet weten, dat hier naar gekeken zal worden. De huurprijs van de nieuwe woningen wordt wel een stuk hoger dan de oude pandjes. Nu al is zeker dat die prijs niet onder de 450 euro komt te liggen, aldus de wethouder. 'De eerste indicatie is, dat het rond 600 euro zal zijn voor de woningen. De seniorenappartementen zullen iets lager in de huurprijs liggen.'