Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 januari 2016

Meer lokale invloed Jeugdhulp

LISSE – Het ziet er naar uit, dat het huidige systeem van gezamenlijke inkoop van de ambulante jeugdhulp op de schop gaat. Dat blijkt uit woorden die wethouder Adri de Roon (D66) woensdag 20 januari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën uitsprak.


De gemeente Alphen aan den Rijn heeft namelijk van Holland Rijnland toestemming gekregen om vanaf 2017 voor de ambulante jeugdhulp zelf lokaal contracten af te sluiten. In eerste instantie geldt dit als experiment, maar als het resultaat goed is, kunnen andere gemeenten dit voorbeeld gaan volgen. De Roon: 'Ik voorzie, naarmate we meer ervaring hebben met jeugdhulp, dat we op plaatselijk niveau met ambulante hulp meer willen gaan sturen. Alphen kan Wmo en Jeugdhulp op lokaal niveau integreren en aanpakken. Dat is een wens die ik ook heb.' Hij vond het 'nuttig' dat Alphen hier alvast mee experimenteert. De gemeente Lisse zou dit dan over twee of drie jaar eventueel ook kunnen doen.