Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 april 2016

Mensen met beperking vissen achter de geraniums

NOORDWIJK – De PvdA/GroenLinks heeft het college in een motie opgeroepen om nog vóór 1 juni beschut werk te realiseren voor mensen met een zware lichamelijke, verstandige of psychische beperking. Maar de politieke partij stond donderdag 7 april helemaal alleen in deze wens, ondanks het vurige pleidooi van raadslid Louis Koppel (PvdA/GroenLinks) om deze mensen 'niet achter de geraniums te laten verdwijnen.' Hij wees er op, dat de rijksoverheid 20 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld om in heel Nederland mensen met een zware beperking een werkperspectief te kunnen bieden. Volgens hem moet het tewerkstellen van vijf of zes van deze mensen mogelijk moet zijn.


Maar wethouder Dennis Salman (LSNZ) noemde de motie 'sympathiek, maar niet realistisch'. Volgens hem zou uitvoering geven aan deze motie zorgen voor een kostenpost van 120.000 euro per jaar. Bovendien vond Salman, dat zo'n initiatief beter regiobreed opgepakt kan worden. Na een oproep van raadslid Joke van der Zanden (Puur Noordwijk), dat haast toch gewenst is, om met een oplossing te komen, zegde Salman toe: 'Er komt een notitie in het derde kwartaal. Het zou zomaar kunnen zijn dat er een nieuwe vorm van beschut werken kan komen.' De motie werd verworpen.