Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2016

SVKB tegen PPS-constructie

KAAG EN BRAASSEM – Directeur Jaap Kruijt van projectontwikkelaar Mourik bleek maandag 18 april tijdens een bijeenkomst over Drechthoek 2 meer kwaad dan goed gedaan te hebben. Vooral zijn opmerking, dat het bedrijf hoogstwaarschijnlijk zou stoppen met de ontwikkeling van Drechthoek 2, als de gemeente geen gedeelde aansprakelijkheid zou aangaan, schoot bij de leden van SVKB in het verkeerde keelgat.


Verschillende leden van die politieke partij lieten daarna tijdens de fractievergadering weten: 'Het is chantage dat ze zeggen dat ze er uit stappen als wij niet meefinancieren. Dan stoppen ze er maar mee! Er zijn voor ons geen cijfers beschikbaar en er is geen contact met de eigenaren. Er wordt een stukje vertrouwen gevraagd van ons terwijl ze ons geen vertrouwen geven.' Fractievoorzitter Petra van der Wereld concludeerde: 'We zijn als gemeente geen financier.' De partijleden besloten, dat de gemeente geen PPS-constructie (Publiek Private Samenwerking, JD) moeten aangaan. 'Wel faciliteren, maar niet investeren', zo luidde de conclusie. Van der Wereld: 'We willen niet op de stoel van de ontwikkelaar zitten. Als in de eerste ontwikkeling het terrein al voor 68% verkocht kan worden bij huizenbouw, dan zouden huizenontwikkelaars direct de eerste palen de grond in slaan.'