Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2016

Brug Poelgeest moet er eindelijk komen

JOEP DERKSEN

OEGSTGEEST / LEIDEN – De bestuurders van de gemeenten zijn er na jarenlang onderhandelen en heronderhandelen eindelijk uit. Er komt dan toch een brug over de Haarlemmertrekvaart, die de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein moet ontsluiten.


Maar de gemeente Oegstgeest moet hier flink voor in de buidel tasten. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met een Leids voorstel om 100.000 euro extra te betalen voor die brug. De gemeenten hopen ook, dat er nog aanspraak gemaakt kan worden op de zogeheten 'RIF-gelden' van het Regionaal Investeringsfonds. Aan de andere kant houdt Leiden haar zusterdorp niet meer aan de oude afspraak om een aantal woonwagenbewoners op te vangen in Oegstgeest. Wel gaat Oegstgeest tien extra sociale woningen bouwen in de Kamphuizerpolder. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt nog deze zomer door Leiden in procedure genomen. Mocht de brug er toch niet komen, vanwege allerlei bezwaarschriften, dan houden de beide gemeenten nog een andere optie achter de hand. En dat is in de vorm van een tweede ontsluiting die loopt via de Gabriël Metzustraat, Hallenweg en de Gooimeerlaan.