Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Einde Omgevingsdienst nadert

OEGSTGEEST – De Omgevingsdienst West-Holland is op sterven na dood. Nadat in 2013 een uiterst kritisch rapport verscheen over de gang van zaken, trok de gemeente Alphen aan den Rijn zich terug en stapte over naar de Omgevingsdienst Midden-Holland. Dit lijkt nu de doodssteek te zijn voor de organisatie die zich onder meer bezig houdt met het in de gaten houden van de kwaliteitscriteria van vergunning en handhaving.


Fractievoorzitter Boris Kocken (D66) concludeerde tijdens de gemeenteraadsvergadering: 'Aan kwaliteitscriteria wordt niet voldaan en de financiën zijn slecht van de Omgevingsdienst West-Holland.' Wethouder Jos Roeffen probeerde het nieuws nog wat te verzachten, door te stellen dat er op dit moment nog geen besluit is genomen tot het opheffen van de Omgevingsdienst, die de milieutaken uitvoert. Wel stelde hij: 'Alphen is uitgetreden en de reorganisatie kost meer dan verwacht. De bezuinigingen hebben de financiële reserves tot een minimum doen afnemen. De omgevingsdienst kan niet meer voldoen aan kwaliteitscriteria van vergunning en handhaving. De begroting heeft een tekort van een half miljoen euro. In mei vergadert het algemeen bestuur over de toekomststrategie van de dienst. Er zijn dan verschillende scenario's.' Een van deze scenario's is ongetwijfeld het opheffen van de Omgevingsdienst.