Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2016

Gemeente heeft haast met De Poelen

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente wil vier grondeigenaren in 'De Poelen', van het bestemmingsplan Braassemerland onteigenen. Na amper een jaar onderhandelen over de verkoopprijs is nu dus het geduld van het college van burgemeester en wethouders op. De gemeenteraad wordt gevraagd om het onteigeningsproces in gang te zetten. Op die manier kan de gemeente extra druk uitoefenen op de onderhandelingen, zodat de grondeigenaren mogelijk akkoord kunnen gaan met een lagere prijs.

De onderhandelingen over de grondprijs begonnen in maart 2015 en dat leidde tot drie achtereenvolgende biedingen op de grond. Maar de eigenaren zien zelf ook mogelijkheden om op hun grond woningen te bouwen. Dat ziet de gemeente echter niet zitten, omdat er nog geen plannen bekend zijn over die zelfontwikkeling.


Bovendien heeft de gemeente eerder al (financiële) afspraken gemaakt met de combinatie VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Verwelius voor onder meer het deelgebied De Poelen. Zij willen het deelgebied De Poelen in mei 2018 voorbelast en bouwrijp gemaakt hebben, zodat in juli 2019 de verkoop van een deel van de te bouwen woningen begonnen kan worden.