Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 mei 2016

Gemeente tegen inwoners

OEGSTGEEST – De inwoners die een schadeclaim willen indienen tegen de gemeente vanwege het datalek, staan hierbij lijnrecht tegenover de gemeente. Dat blijkt overduidelijk uit een brief de het college van burgemeester en wethouders heeft opgesteld. Het kwam het college op kritiek te staan tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 april.


Raadslid Bus (D66) hekelde: 'Ik vind het boud om de bewijslast bij de inwoner neer te leggen. We moeten naast de inwoners gaan zitten en niet er tegenover. We moeten kijken of het een grote chaos was, of dat dit een incident is. De inwoners worden helemaal niet blij van de ambtelijke brief die ze ontvangen hebben. Ze krijgen geen enkele duidelijkheid over wat ze moeten doen.' Burgemeester Emile Jaensch trok zich deze woorden aan: 'Het college neemt ter harte dat we naast de inwoners moeten staan en niet tegenover hen.' En wethouder Marien den Boer (CDA) kon melden, dat er nog geen bericht is binnengekomen over schade vanwege het datalek. 'Daar zijn we blij om. Vooral voor onze inwoners.' De gemeenteraad overweegt om de Rekenkamercommissie te vragen om het datalek te onderzoeken. Of dit gebeurt, wordt de komende weken bekeken.