Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Ambassadeurs promoten snel internet in buitengebied

Nieuwkoop > De gemeente gaat 20.000 euro investeren, zodat inwoners in het buitengebied geïnformeerd worden over de mogelijkheden voor de aanleg van snel internet. De politieke partijen CDA, MPN-PN, VVD, D66 en SGP-CU stemden donderdag 30 juni in met dit voorstel. Alleen SBN was tegen.

Met het geld worden 'ambassadeurs' ingezet, die de komende twee maanden huis aan huis langs gaan om de mensen te bezoeken en hen er op te wijzen dat ze zich kunnen aanmelden voor snel internet. Een bekabelaar wil hier voor zorgen, maar dan moet wel minimaal 60% van de mensen hier mee instemmen. Tot nu toe hebben nog maar 28% van de buitengebiedbewoners dat gedaan. En dat vinden de politieke partijen zonde. Want ook al kost het gebruik van snel internet een paar tientjes per maand meer; toch stijgt de waarde van je huis of bedrijf met vele duizenden euro's.


Alleen de SBN bleek tegenstander te zijn van het investeren van 20.000 euro. Raadslid Hoekstra stelde: 'We willen heel graag snel internet in het buitengebied, maar we hebben niet het geloof dat we (dat percentage van, JD) 60% halen met die 20.000 euro.' Of het de 'ambassadeurs' inderdaad lukt om genoeg buitengebiedbewoners over te halen om op snel internet over te stappen, wordt na de zomervakantie duidelijk.