Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juli 2016

Wethouder niet in problemen door SWA

Nieuwkoop > De Sociale Werkplaats Alphen (SWA) zit met een huizenhoog tekort, maar wethouder Trudy Veninga (CDA) had donderdag 23 juni een gemakkelijke avond. Zij kreeg van alle partijen te horen, dat het bestuur op de goede weg was, waar het gaat om het verbeteren van de huidige situatie bij de SWA.


Zo wordt er niet meer optimistisch begroot: mondelinge toezeggingen om personeel af te nemen, worden niet meer direct in de boeken gezet als zijnde gegarandeerde inkomsten. En ook worden er aanpassingen gedaan in de bedrijfsstructuur. Fractievoorzitter Paul Platen (VVD) vond zelfs, dat de schuld van het jarenlange mismanagement bij de SWA (waardoor een Alphense wethouder moest opstappen) deels ook de schuld is van de gemeenteraad zelf. 'Als raad hebben wij er niet goed en dicht genoeg op gezeten.' Hij pleitte er voor, dat de gemeenteraden van Nieuwkoop, Alphen en Kaag en Braassem meer informatie met elkaar gaan uitwisselen. Veninga concludeerde hierop: 'We zijn op de goede weg en ik ben blij dat u dat allemaal beaamt.'