Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Plannen gezocht voor 14,5 miljoen euro

LISSE – De gemeenteraad gaat zich binnenkort buigen over de vraag wat de gemeente met 14,5 miljoen euro gaat doen. Dit is een restantbedrag van de NUON-gelden, dat oorspronkelijk 43 miljoen euro was. Tot dit jaar kon de gemeente rente trekken over die pecunia, maar nu dat niet meer mogelijk is, zien sommige raadsleden al mogelijkheden om leuke wensen in vervulling te laten gaan. Het onderwerp kwam dinsdag 21 juni aan de orde tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën en Ruimte en Infrastructuur.


Fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie) stelde voor om het geld te gebruiken om de gemeenteschuld naar beneden te brengen. Van hem mag het college met een voorstel komen over hoe het geld besteed moet worden. Maar andere partijen waren niet enthousiast om verantwoordelijk wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) met eigen ideeën te laten komen. Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) liet weten, dat voorstellen over die 14,5 miljoen euro van de gemeenteraadsleden moeten komen. Hij kreeg hierbij steun van D66 en VVD.