Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Positief over dood paard

LISSE – Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) heeft er alle vertrouwen in, dat het goed komt met de realisatie van Geestwater. Hij heeft met een gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland gesproken over de mogelijkheid van het bouwen van woningen in dat hele gebied. Dinsdag 21 juni liet de wethouder weten, dat dit gesprek 'niet negatief' was verlopen. 'Dat is de lastigste hobbel die je moet nemen', zo voegde Ruigrok hier aan toe.

Maar fractievoorzitter (en voormalig wethouder) Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) hield zijn twijfels. Hij liet weten, dat in 2009 – toen Mesman zelf wethouder was – er ook al onderzoek gedaan was naar bouwplannen in Geestwater. Indertijd was de Provincie ook voorstander, maar de rijksoverheid stak er uiteindelijk een stokje voor. 'Het Rijk was niet te vermurwen en vond het zelfs jammer dat een deel van Geestwater wél bebouwd zou worden.' Enigszins cynisch voegde Mesman er aan toe: 'Ik wens u veel succes met deze pogingen.' Hierop waarschuwde fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) dat het college niet moet blijven 'trekken aan een dood paard'.


Tekst: Joep Derksen