Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juli 2016

Quotes van politici Lisse over Regenboogvlag

'Er wordt in Lisse weinig gedaan aan de acceptatie van homo's, lesbiennes en transgenders'. Raadslid Maarten Magielse (D66) pleit voor het ophangen van een regenboogvlag op Coming Out Day.

Rob Veldhoven (Nieuw Lisse): 'Wij zijn absoluut niet tegen welke vorm van sekse dan ook.' Maar toch wil hij niet dat er op 11 oktober tijdens Coming Out Day een regenboogvlag hangt op het gemeentehuis.

Rob Veldhoven (Nieuw Lisse): 'We hoeven geen groepen er apart uit te lichten. Het is prima om er respect voor te hebben, maar om vlaggen uit te hangen, gaat ons een stap te ver.'

Valentina Tsjebanova (VVD) zit nog in de ontkenningsfase: 'Discriminatie van homo's is volgens ons geen issue in Lisse. Het kan nut hebben in grote steden waar veel buitenlandse bezoekers zijn en sprake is van homogeweld en discriminatie'.

Bert van Santen (SGP/ChristenUnie): 'Waarom zou je die mensen bijzonder gaan maken, terwijl we alle mensen gelijk willen hebben?' En dus is het niet nodig om bevolkingsgroepen te beschermen tegen discriminatie.

'Het (ophangen van een regenboogvlag) is sympathiek. Maar het is geen gemeentelijke taak. We doen niet mee met de warme truiendag, de herdenking van de afschaffing van de slavernij en de discussie over zwarte piet.' Raadslid Ad van Zelst (Nieuw Lisse) weet precies hoe hij de juiste dingen met elkaar moet vergelijken.

Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) legt het nog een keer uit: 'Het is een landelijke actiedag. Ook in Lisse lopen mensen rond die totaal geen achting hebben voor mensen die geen hetero zijn. Het is een kwestie van solidariteit. Daar kan je je als gemeente best achter scharen.'