Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2016

Twijfels over komst FSC

LISSE – Volgens wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) is de komst van het Flower Science Centrum (FSC) nog 'een heel realistisch uitgangspunt'. Dit ondanks het feit, dat nu al duidelijk is dat dit FSC niet in het pand van Swets & Zeitlinger kan komen, in verband met het (mogelijk) onderbrengen van 500 asielzoekers op die locatie. Ruigrok liet zijn mening weten op dinsdag 21 juni tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissies Maatschappij en Financiën en Ruimte en Infrastructuur.

De wethouder wees er op, dat Lisse afgezien van de acht weken Keukenhofperiode geen enkele toeristische attractie heeft in de rest van het jaar. Het hebben van een 'kennis en innovatiecentrum' zou er toe kunnen leiden dat veel mensen uit de wijde omtrek hier naar toe komen 'om kennis uit te wisselen'. Maar veel commissieleden twijfelden aan deze woorden. Met uitzondering van VVD-fractievoorzitter Wim Slootbeek; hij riep hulde uit aan de wethouder dat deze toch door ging met de pogingen van de komst van een FSC. Voormalig VVD-wethouder Cia Kroon houdt zich namelijk ook intensief bezig met dit toekomstige kennisinstituut.


Maar andere commissieleden twijfelden openlijk aan de mogelijkheid dat er überhaupt nog een FSC komt. 'We moeten ons er niet blind op staren', aldus fractievoorzitter Roeland den Breejen (SGP/ChristenUnie). Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) vond een 'fysieke plek' voor het FSC niet meer zo nodig: 'Het kan ook om netwerkvorming gaan'. Maar fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) was helemaal duidelijk: 'Er zijn geen concrete resultaten. Dit is trekken aan een dood paard.'