Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2016

Pleidooi voor aanlijnen honden in buitengebied

KAAG EN BRAASSEM – Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) pleitte maandag 15 augustus tijdens de fractievergadering van zijn partij voor het aanlijnen van honden in bepaalde delen van het buitengebied. 'Als je met aanlijnen kunt voorkomen, dat dieren worden doodgebeten, dan moeten we er als gemeente voor gaan. Je hebt ook met weidevogels te maken.' Hij was het niet eens met het standpunt van het college, dat met het aanlijnen van de honden het genot van de hond en de baas in gedrang komt.


Mooren sprak verder niet over de vele katten die overal in en buiten de gemeente los lopen en zich tegoed doen aan weide- en andere vogels. Zijn CDA-collegaraadslid Marcel Doze bleek tegenstander te zijn van een algeheel aanlijngebod voor honden: 'Dat vind ik te ver gaan'. Ronald Wesselink zag wel een voordeel voor het instellen van een aanlijngebod. Hij grapte: 'Met het aankopen van de gebodsborden, hebben we in ieder geval een doel voor een deel van de te innen hondenbelasting.'