Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 augustus 2016

CDA roept studenten op

KAAG EN BRAASSEM – Tijdens de fractievergadering van het CDA debatteerden de raads- en burgerleden over de vraag of de gemeente de kosten voor een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor stagiaires moet vergoeden.

Hierbij opperde raadslid Thijs Mooren het idee om studenten van het MBO en HBO op te roepen, om het CDA te informeren. De partij wil graag weten hoeveel studenten de kosten voor een VOG-verklaring zelf moeten betalen en de commerciële werkgevers en zorginstellingen zo'n VOG dus niet vergoeden. Studenten die inderdaad zelf een VOG moeten betalen, kunnen dit melden via:

pr.cda.kaagenbraassem@gmail.com, ter attentie van Thijs Mooren. Later dit jaar bepaalt de fractie haar standpunt over dit onderwerp, mede naar aanleiding van de uitkomsten van deze oproep.