Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 oktober 2016

Bouw Hobahogebied in fases

LISSE > De Hobahohallen worden niet in één keer gesloopt, maar in fases. Het eerste deel dat verdwijnt, is het stuk aan het einde van de Hobahostraat, bijna aangrenzend aan de Ruishornlaan, tegenover Persoon. Daar komt een appartementengebouw van vier verdiepingne hoog, met 46 sociale woningen van Stek te staan. Deze flat wordt ongeveer even hoog als het naburige Amiant.


De grondgebonden woningen, die verderop in het gebied gepland staan, moeten nog even wachten. Er is nog een rechtszaak aan de gang bij de Raad van State, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) maandag 24 oktober weten bij de vergadering van de seniorenraad. ,,Pas als die rechtszaak is afgerond, gaat de verkoop en bouw van de grondgebonden woningen van start. De bouw begint, zodra 70% van de woningen verkocht is. Dan zal de rest van de hallen gesloopt gaan worden.'' Nog slechter nieuws had de wethouder over het te bebouwen stuk aan de kant van de Grachtweg: ,,Hiervoor moet een nieuwe procedure worden doorlopen.''