Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2016

'Geen gelopen race'

LISSE > De onderhandelingen over de nieuwbouw van de Van der Veldstraat 2 en 2A lijken stroef te verlopen. Dat valt op te maken uit een opmerking van wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse), die hij donderdag 13 oktober maakte tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Nadat een rechter uitspraak deed over de bouwplannen, besloten projectontwikkelaar Robert van der Mark van Blokhuis Beleggings- en Beheermaatschappij B.V. en de omwonenden weer om tafel te gaan zitten. Gehoopt werd door die omwonenden en de gemeente, dat beide partijen dichter bij elkaar zouden komen waar het ging om de wensen en de bouwtekeningen.


Commissielid Jacqueline van Dooren (D66) wilde weten, of de ontwikkelaar bereid is om zijn plan aan te passen. Maar de woorden van wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) stemden wat dat betreft niet hoopgevend. ,,Een mediator heeft gesproken met ontwikkelaar en omwonenden. We hopen dat het plan kan worden uitgevoerd. De ontwikkelaar wil meewerken aan het proces dat ingezet is en hij wil het realiseren, maar het is nog geen gelopen race.''