Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Grondwaterprobleem aangepakt

NOORDWIJK > De handeling zelf was eenvoudig, maar maandag 17 oktober gaat de lokale geschiedenis in als de dag waarop het grondwaterprobleem wordt aangepakt. Wethouder Dennis Salman en Sjaak Langeslag, van het hoogheemraadschap van Rijnland, startten symbolisch de werkzaamheden.

De komende tijd worden zogeheten 'gestuurde-boringswerkzaamheden'uitgevoerd. Deze moeten er voor zorgen, dat er een horizontale drainagevoorziening onder de Koningin Wilhelmina Boulevard komt te liggen. Die voorziening moet er aan bijdragen, dat de grondwateroverlast in de Hoofdstraat en omgeving voorkomen wordt. Wethouder Dennis Salman (LSNZ) laat verheugd weten: ,,Het gaat natuurlijk om veel meer dan de aanleg van deze drain. Dit werk is de uitkomst van een heel traject. Het gaat er om hoe we in Noordwijk met elkaar een vervelend probleem oplossen. Samen met de gemeente, het hoogheemraadschap van Rijnland hebben de gedupeerden het grondwaterprobleem opgepakt. We hebben zorgvuldig geluisterd. De intensieve en prettige samenwerking van Noordwijk en Rijnland heeft vervolgens een prima eindresultaat opgeleverd.”


Joep Derksen