Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 oktober 2016

Moord en brand

OEGSTGEEST – Voortaan mag iedere politieke partij gebruik maken van drie steunfractieleden. Dit voorstel van het CDA kreeg vorige week een meerderheid tijdens de gemeenteraadsvergadering. Tot nu toe was het toegestaan om maximaal twee steunfractieleden te hebben. Dit zorgt wel voor extra kosten. Die extra steunfractieleden krijgen namelijk een iPad 'in bruikleen', maar ook een presentievergoeding voor iedere keer dat ze een vergadering bezoeken en daarbij wat zeggen. Dat kost per jaar zo'n 6.000 euro extra. Wethouder Marien den Boer (CDA) vond het prima om dat geld uit de algemene reserve te plukken. ,,De eventuele stijging van de bijdrage uit het gemeentefonds kan hiervoor gebruikt worden.''


Maar fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) sprak er schande van: ,,Ik vind het onoverkomelijk dat dit geld weggehaald wordt bij de inwoners. We hebben felle discussies gehad over 1500 euro voor mensen in het minimum. Het gemak waarbij dit bedrag wordt gehaald uit de algemene middelen, om het functioneren van de fracties wat te versoepelen, vind ik niet acceptabel. Het geld is voor het functioneren van de raad zelf, in plaats van dat het beschikbaar wordt voor de inwoners.'' Maar raadslid Nicole Zwart (VVD) stelde: ''Het gaat ook niet om zulke schokkende bedragen dat we hier moord en brand over moeten schreeuwen.'' Ook D66 stemde tegen, maar een raadsmeerderheid was voor.