LEIDEN
> Al achttien jaar lang maakt Chinees Indisch Restaurant Alexander
furore met haar heerlijke gerechten. En niet alleen gasten uit de
wijde omgeving genieten van deze delicatessen. Eigenaresse Anja Hu is
zelfs 'beste van de wereld' verklaard door de World Chinese Cuisine
Competition in de categorie Smaak.
Als
de experts het Chinese eten lekker vinden, dan moet het ook wel héél
smakelijk zijn. Gerenommeerde culinaire gidsen als de Michelingids en
Bib Gourmand zijn vol lof en bevelen Alexander aan. Maar het mooiste
is, dat Restaurant Alexander helemaal niet duur is. Bib Gourmand
laat weten, dat de gasten hier de beste prijs-kwaliteitsverhouding
aantreffen van heel Nederland.
Restaurant
Alexander heeft een moderne Chinese keuken, met aantrekkelijke en
vernieuwde topgerechten uit China. De chef-kok en zijn souschefs
koken volgens traditionele stijlen afkomstig uit de regio’s
Sichuan, Beijing, Guangdong en Shanghai. De tussengerechten zijn zeer
populair bij de gasten. Eigenaresse en sommelier Anja Hu informeert:
,,Dat zijn heel mooie en op een hoger niveau fijngemaakte gerechtjes,
die de gasten in kleine hoeveelheden voorgeschoteld krijgen. Op die
manier kun je meerdere smaken proeven en je eigen menu samenstellen.
Wij noemen dat ‘Share dining’; je proeft het eten met elkaar. Zo
doen Chinezen het al duizenden jaren lang; je zet alle gerechten op
tafel en deelt het eten met de andere mensen in je gezelschap.''
Hu
stelt gepassioneerd: ,,We hebben veel meer dan babi pangang en nasi
goreng. We willen onze gasten leren om van het heerlijke authentieke
Chinese eten te genieten. Pekingeend is een van China's meest bekende
gerechten, maar in China zijn acht verschillende keukenstromen;
variërend van Kantonees (met veel vis en gestoomde gerechten) tot
Hunan (vol kruiden en pepers).
Speciale
activiteiten organiseert restaurant Alexander ook, zoals vier keer
per jaar een wijnspijsavond. Reserveren is hiervoor noodzakelijk;
maximaal vijftig mensen genieten van een viergangenmenu mét een
amuse, waarbij een wijnleverancier informatie verstrekt over de
geserveerde wijnen.
Of
bezoek tijdens de Kerstdagen de 'Shared dining'; dat is een Chinese
manier van eten, waar je met minimaal vier personen naar toe gaat. Je
zit dan aan een ronde tafel met een schuifplateau, waar je 'all you
can eat' allerlei verschillende hapjes en hoofdgerechten
voorgeschoteld krijgt. Wie liever een kerstmenu wil hebben, kan dat
ook krijgen.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home