Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Nummer één van de wereld

LEIDEN > Al achttien jaar lang maakt Chinees Indisch Restaurant Alexander furore met haar heerlijke gerechten. En niet alleen gasten uit de wijde omgeving genieten van deze delicatessen. Eigenaresse Anja Hu is zelfs 'beste van de wereld' verklaard door de World Chinese Cuisine Competition in de categorie Smaak.

Als de experts het Chinese eten lekker vinden, dan moet het ook wel héél smakelijk zijn. Gerenommeerde culinaire gidsen als de Michelingids en Bib Gourmand zijn vol lof en bevelen Alexander aan. Maar het mooiste is, dat Restaurant Alexander helemaal niet duur is. Bib Gourmand laat weten, dat de gasten hier de beste prijs-kwaliteitsverhouding aantreffen van heel Nederland.
Restaurant Alexander heeft een moderne Chinese keuken, met aantrekkelijke en vernieuwde topgerechten uit China. De chef-kok en zijn souschefs koken volgens traditionele stijlen afkomstig uit de regio’s Sichuan, Beijing, Guangdong en Shanghai. De tussengerechten zijn zeer populair bij de gasten. Eigenaresse en sommelier Anja Hu informeert: ,,Dat zijn heel mooie en op een hoger niveau fijngemaakte gerechtjes, die de gasten in kleine hoeveelheden voorgeschoteld krijgen. Op die manier kun je meerdere smaken proeven en je eigen menu samenstellen. Wij noemen dat ‘Share dining’; je proeft het eten met elkaar. Zo doen Chinezen het al duizenden jaren lang; je zet alle gerechten op tafel en deelt het eten met de andere mensen in je gezelschap.''
Hu stelt gepassioneerd: ,,We hebben veel meer dan babi pangang en nasi goreng. We willen onze gasten leren om van het heerlijke authentieke Chinese eten te genieten. Pekingeend is een van China's meest bekende gerechten, maar in China zijn acht verschillende keukenstromen; variërend van Kantonees (met veel vis en gestoomde gerechten) tot Hunan (vol kruiden en pepers).
Speciale activiteiten organiseert restaurant Alexander ook, zoals vier keer per jaar een wijnspijsavond. Reserveren is hiervoor noodzakelijk; maximaal vijftig mensen genieten van een viergangenmenu mét een amuse, waarbij een wijnleverancier informatie verstrekt over de geserveerde wijnen.
Of bezoek tijdens de Kerstdagen de 'Shared dining'; dat is een Chinese manier van eten, waar je met minimaal vier personen naar toe gaat. Je zit dan aan een ronde tafel met een schuifplateau, waar je 'all you can eat' allerlei verschillende hapjes en hoofdgerechten voorgeschoteld krijgt. Wie liever een kerstmenu wil hebben, kan dat ook krijgen.

Voor meer informatie en reserveringen: www.alexander-leiden.nl.