Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2016

CCH kan fluiten naar extra geld

HOOGMADE > Het Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) kan een hogere gemeentelijke vergoeding wel vergeten. Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders heeft geschreven aan het CCH-bestuur.


Het CCH-bestuur zou namelijk dezelfde hoge vergoeding voor hun activiteiten willen hebben, als de gemeente ook uitbetaalt aan De Tweesprong. Maar hier komt niets van in. ,,Gelijke monniken, gelijke kappen gaat niet op'', zo laat burgemeester Marina van der Velde in haar brief weten. ,,U bent eigenaar van de panden en een zelfstandige stichting. Alle inkomsten zijn voor u en bij eventuele verkoop krijgt u de middelen die daarbij horen. De Tweesprong BV is daarentegen eigendom van de gemeente waarbij een ander relatie bestaat. In de oorspronkelijke subsidietoekenning staat nadrukkelijk dat u zelf verantwoordelijk bent voor de hieraan verbonden risico’s en dat de gemeentelijke bijdrage geen sluitpost is.''