Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2017

Extra informatieavond over verkeersdrempels

Nieuwveen – De enquete van de bewoners van de Oude Nieuwveenseweg tegen de aanleg van verkeersdrempels heeft effect gehad. Wethouder Guus Elkhuizen spreekt maandag 15 mei met de initiatiefnemer van deze enquete, de heer Van Dongen. Dit liet Elkhuizen donderdagavond weten, naar aanleiding van vragen van verschillende politieke partijen.


Gemeenteraadslid Pien Schrama riep de wethouder ook op om een speciale informatieavond te organiseren voor de omwonenden. En als er dan betere verkeersveilige oplossingen zijn, als alternatief voor de verkeersdrempels, dan moeten die volgens haar worden ingevoerd. ,,Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald'', aldus Schrama. Maar Elkhuizen liet weten, dat hij haar al voor was geweest. Het college was volgens hem al van plan om een extra bijeenkomst te organiseren voor de omwonenden om van hen te horen, wat de bezwaren zijn. Tegen Schrama concludeerde de wethouder: ,,U komt aan uw trekken; wees daar blij om.'' Wel benadrukte Elkhuizen, dat 15% van het verkeer te hard door deze straat rijdt en dat veel fietsende kinderen zich er niet veilig voelen. De datum van de informatieavond is nog niet bekend.