Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Wethouder overtuigt politieke partijen

HILLEGOM > Wethouder Fred van Trigt (CDA) moest zich even de blaren op zijn tong praten, maar hij voorkwam dat zijn 'Sport- en beweegnota Keuzes Maken' door de gemeenteraad werd afgedaan als ,,We nemen dit voor kennisgeving aan''.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 mei bleek, dat de politieke partijen D66, BBH en GroenLinks niet echt onder de indruk waren van het voorstel van de wethouder. Gemeenteraadslid Adamse (D66) liet hierover weten: ,,We hebben geworsteld met dit voorstel. Mooi is dat alle informatie is opgehaald uit het werkveld, maar er is weinig concreet; behalve een wensenlijst van het werkveld. We nemen (in deze nota, JD) alle ambities, prioriteiten en speerpunten één op één over. Dat gaat ons iets te snel.'' De partijen wilden hierom de nota 'voor kennisgeving aannemen'.

Maar de wethouder liet vol vuur weten: ,,Ik zou het jammer vinden, als u het voor kennisgeving aanneemt. Ik heb er juist zin in en vertrouwen in; beschouw dit als basis en laten we verder gaan met z'n allen. We hebben nog geen concrete plannen, maar we willen eerst doorgaan met praten met de organisaties om sport en bewegen de komende jaren verder uit te gaan werken. We geven een richting aan en straks moet dat concreet worden. Dat willen we juist doen met de partijen met wie we nu al aan tafel hebben gezeten. In de uiteindelijk nota zullen we beschrijven hoe we de ambities willen waarmaken.'' Met deze woorden kon Van Trigt de indieners van het amendement overtuigen; deze werd ingetrokken.


Joep Derksen