Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2017

Actie voor fietsverbinding

LEIMUIDEN – De gemeente blijft proberen om een soort fietsverbinding aan te leggen tussen Leimuiden en Oude Wetering. Hierover wordt al dertig jaar gepraat, zonder resultaat. Maar de hoop blijft om zo'n fietspad er toch te krijgen. Daar moet niet al te lang mee gewacht worden, omdat het college van burgemeester en wethouders dan kan fluiten naar een subsidiepotje van de Provincie Zuid-Holland.


De Provincie gaat er van uit, dat de gemeente met een nieuw plan moet komen. Het college kijkt naar de mogelijkheid om deze nog te realiseren fietsverbinding aan te sluiten op een toekomstige 'snelfietsverbinding' tussen Alphen en Leimuiden. Ook de ambtenaren zien kansen, zo blijkt uit gemeentelijke stukken: ,,We willen serieus werk maken om te kijken of we dat potje geld binnen de gemeente kunnen halen. Het is best een behoorlijk bedrag.'' Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) laat desgevraagd weten: ,,Waar het ging om de fietsverbinding over de Molenkade waren er veel problemen om het gerealiseerd te krijgen, onder meer waar het ging om eigendommen van grond. Maar de behoefte om zo'n fietsverbinding te krijgen, is er nog steeds.''