Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

,,Fietssuggestiestroken op Noordeinde''

HOOGMADE – Het CDA dient een voorstel in om fietssuggestiestroken aan te leggen op Noordeinde. Binnenkort wordt deze straat aangepakt, maar in de tekeningen staat, dat daar geen roodgekleurde fietspaden komen. En dat vindt gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA), die zelf ook in Hoogmade woont, geen goede zaak.

Tijdens de fractievergadering van zijn partij liet hij weten: ,,In Rijnsaterwoude en Leimuiden komen fietsstroken met een rood accent. Noordeinde wordt nu opgeknapt, dus; als je het doet, doe het dan goed. Menig schoolkind fietst naar de Veen en het is niet de veiligste weg van Hoogmade naar Rijpwetering om te fietsen. Noordeinde is een knooppuntroute qua toerisme.'' Hij gaf aan een motie te willen opstellen, zodat het college gedwongen wordt om die fietssuggestiestroken te realiseren.


Tot nu toe had de gemeente er voor gekozen om de fietssuggestiestroken niet aan te leggen, omdat dit 30.000 euro extra kost. Maar Mooren vindt de kosten ondergeschikt aan de veiligheid. ,,Dit is een gebied waarvan ik vind dat je hier zo'n fietssuggestiestrook moet aanleggen.'' De fractieleden van het CDA konden echter geen dekking vinden voor dit voorstel, terwijl CDA-wethouder Henk Hoek er altijd op hamert, dat er wel financiële dekking moet zijn. Maar de partij gaat er van uit, dat het geld voor deze 'eenmalige investering' gehaald kan worden uit de algemene reserve van de gemeente.