Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Gemeente neemt brug over

RIJNSATERWOUDE – De gemeente neemt het beheer en onderhoud van de Vroonlandse brug over. Dat is de enige mogelijkheid, om er voor te zorgen, dat de brug ook in de toekomst nog open en dicht kan. Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft namelijk laten weten, dat zij zich niet meer verantwoordelijk voelen voor deze taak.


De gemeente en Rijnland hebben afgesproken, dat de Vroonlandse brug nog één keer groot onderhoud krijgt. Ook krijgt de brug een automatisch bedieningssysteem, zodat booteigenaren deze brug zelf omhoog en omlaag kunnen krijgen. De komende vijf jaar blijft Rijnland verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug, maar daarna liggen alle lasten en verantwoordelijkheden bij de gemeente. Wethouder Henk Hoek (CDA) ziet de overdracht wel zitten: ,,We verwachten, dat we moeiteloos 40 jaar met die brug mee kunnen en dat het elektrische deel moeiteloos 20 jaar kan doorstaan.''