Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Komst tankstation verwelkomd

RIJNSATERWOUDE – Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover plannen voor het aanleggen van een onbemand tankstation bij de Vriezenweg. Dit tankstation komt te liggen bij de rotonde N207, ten zuiden van Rijnsaterwoude. Op dit moment is de grond nog van de gemeente, maar de initiatiefnemer gaat onderhandelen met Kaag en Braassem om die grond te kopen. Uiteindelijk moeten automobilisten, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs daar benzine en diesel kunnen tanken. Er komt geen LPG-pomp en ook mogen vrachtwagens daar niet lang parkeren. De uitrit van het tankstation zal aansluiten op de Vriezenweg.

Door Joep Derksen

In 2012 waren er al plannen voor een bemand tankstation vlakbij de Herenweg 136, maar die plannen werden tegengehouden. De Dorpsraad voerde een enquete uit en daarbij bleek dat veel inwoners tegenstander waren van de komst van een bemand tankstation. Dezelfde initiatiefnemer probeert het nu dus weer, maar dan bij de Vriezenweg. De Dorpsraad heeft aangegeven, geen bezwaren te hebben tegen deze locatie, aldus een ambtelijk advies.

Maar tegenstanders zijn er wel, zoals de bewoners van een boerderij aan de overkant van de rotonde. En een familie aan de Vriezenweg is bang dat hun woning in waarde daalt door de komst van het tankstation. De Vereniging tot behoud van het open landschap Kaag en Braassem is ook tegen.


Het gemeentebestuur staat echter positief tegenover deze plannen. ,,De ontwikkeling kan beschouwd worden als een versterking van de wegvoorzieningen, aangezien alle bestaande tankstations aan de andere kant van de N207 liggen'', zo luidt het ambtelijk advies. Ook zijn er 'verkeerstechnisch en milieutechnisch geen belemmeringen'. Langs de route van het te bouwen onbemande tankstation komen dagelijks bijna 23.000 motorvoertuigen langs.