Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Laarzenpad op eiland

KAAG – Het dorp Kaag blijft een eiland; er komt geen brug en de bewoners en bezoekers zullen de pont moeten blijven gebruiken. Dat blijkt uit het 'dorpsperspectief', dat het college vorige week onthulde.


Uit de stukken blijkt, dat er plannen zijn voor het realiseren van een recreatief laarzenpad., zodat je over het hele eiland kunt wandelen. Wethouder Floris Schoonderwoerd informeert: ,,We willen daar op inzetten. Hiervoor moeten wel gesprekken met landeigenaren komen, om dit mogelijk te maken.'' Dit is overigens wel het meest vergaande ontwikkelingsplan voor het eiland, want voor de rest moet alles zo'n beetje behouden blijven. Het uitgangspunt van de gemeente is, dat er geen (grootschalige) extra woningen komen op Kaag. Ook blijft het verboden om permanent te wonen in een recreatiewoning. Wel bestaan er plannen om de wandelboulevard rondom de hoek van de scheepswerf te verfraaien. Gedacht wordt aan meer bomen, hanging baskets en informatiepanelen.