Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Containerpaniek opgelost

KAAG EN BRAASSEM – Negentig huishoudens zaten een week lang in zak en as; hun vuilniscontainer was opgehaald, maar ze kregen er geen nieuw exemplaar voor terug. Donderdag zorgde het afvalinzamelingsbedrijf Cyclus er voor, dat deze fout hersteld werd. Zo'n negentig minicontainers zijn overhandigd aan de getroffen families.


Niet alleen Cyclus, maar ook het gemeentebestuur werden overspoeld met klachten van de getroffen inwoners. Ze hadden geen idee, waar ze hun huisvuil moesten laten, nu ze niet in het bezit waren van een afvalcontainer. Nicole Kouwenhoven, Hoofd Communicatie van Cyclus, vindt dit ,,heel vervelend en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Inwoners uit deze groep, met wie we contact hebben gehad, hebben we geadviseerd tijdelijk gebruik te maken van een verzamelcontainer in de buurt.'' Kouwenhoven verzekert, dat met de nalevering van die 90 minicontainers alle huishoudens in Kaag en Braassem zo'n minicontainer hebben, dan wel gebruik kunnen maken van een bovengrondse of ondergrondse afvalinzamelvoorziening.