Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Hogere kosten onderhoud wegen

Nieuwkoop – De kosten voor het onderhoud aan de wegen stijgen flink en bovendien zijn er de afgelopen jaren door nieuwbouwprojecten extra wegen bijgekomen. Daarom moet de gemeente 1,4 miljoen euro extra reserveren om al het onderhoud in de toekomst te kunnen betalen.

Volgens wethouder Guus Elkhuizen (SBN) worden de hogere kosten onder meer veroorzaakt door de stijgende prijzen in de bouw- en wegensector en door de uitbreiding van het aantal wegen. Met het benodigde geld kunnen alle wegen op hetzelfde kwaliteitsniveau onderhouden blijven. Het door de gemeente gewenste kwaliteitsniveau van de wegen kan niet worden gehaald, als de gemeenteraad geen toestemming geeft om die 1,4 miljoen euro te reserveren. Dan ontstaat namelijk achterstallig onderhoud op de lange termijn.