Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.100, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Van Elderen opgestapt

LEIMUIDEN – Wieze van Elderen is uit het bestuur van de Dorpsraad Leimuiden gestapt. Dat maakte Monique Verkerk-Vandeveen, voorzitter van diezelfde Dorpsraad, woensdag 11 oktober bekend.

Een half jaar geleden kwam Van Elderen in opspraak, toen ze bij een fractievergadering van de VVD liet weten over de bijeenkomsten van de Dorpsraad: ,,We willen niet dat het een zeurclub wordt''. Daarom zouden mensen zich niet moeten uiten in het publiek richting het bestuur, maar alleen met elkaar in gesprek gaan in de vorm van 'tafeltjesgesprekken'.


De voorzitter kondigde aan, dat Van Elderen deze zomer al heeft besloten om per direct uit het bestuur te stappen. ,,Wieze van Elderen heeft naast twee jonge kinderen ook een groeiend bedrijf. Ze kwam steeds meer in de knoei met haar werkzaamheden. Tijdens de zomervakantie besloot ze dat ze per direct uit wilde treden uit het bestuur. Wij hebben dat gerespecteerd.'' Het bestuur van de Dorpsraad zoekt dus een nieuw bestuurslid.