Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Omleiding verkeer door reparatie Zuidbrug

KAAG EN BRAASSEM – De werkzaamheden om de Zuidbrug te repareren beginnen op 18 november. Dat laat directeur Rijk Vinke van Gebr. Schouls B.V. weten. De reparatie van de burg is noodzakelijk, omdat er door slijtage gaten ontstonden bij het wegdek. Deze gaten zijn nu provisorisch gerepareerd, maar het echte herstelwerk begint dus over enkele weken.


Tijdens een informatieavond werden de omwonenden geïnformeerd over de gevolgen van de reparatie, waarbij de Zuidbrug afgesloten wordt. Het verkeer wordt omgeleid via de Groenewoudsekade. Daarbij gaat het ook om zwaar vrachtverkeer. Wethouder Herman Haarman (D66) bevestigde donderdag 12 oktober, dat de huizen daar eerst nog gecontroleerd worden op scheuren. Mochten er klachten komen over nieuwe scheuren, dan kunnen deze vergeleken worden met de oorspronkelijke situatie. Waarschijnlijk worden er ook tijdelijke stoplichten geplaatst op plekken, waar vrachtwagens elkaar niet kunnen passeren. Dit kan leiden tot opstoppingen van het verkeer. Nadat de Zuidbrug weer open is, worden deze stoplichten ook weer weggehaald.